We zijn er speciaal voor medewerkers in het OV.
Voor het indienen van declaraties kunt u gebruik maken van het digitale declaratieformulier. Controleer bij het verzenden van uw declaraties of u alle benodigde bijlagen heeft toegevoegd.
Het indienen van declaraties kan alleen als u lid bent en online via het Mijn Villandry gedeelte op de website. Let op het toevoegen van de volgende documenten:
Mijn declaratie is afgekeurd. Wat kan ik doen?
Het kan voorkomen dat uw declaratie wordt afgewezen. De kosten die u declareert komen dan niet voor vergoeding in aanmerking. Welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen, kunt u terugvinden op de vergoedingenlijst.
Wat is mijn eigen bijdrage/eigen risico?
Bij uw zorgverzekering heeft u te maken met een eigen risico en in sommige gevallen ook met een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is niet hetzelfde als het eigen risico. De eigen bijdrage betaalt u voor bepaalde zorg en kan zowel gelden voor zorg uit de basisverzekering als voor zorg uit de aanvullende verzekering.
Het eigen risico is het bedrag dat wettelijk bepaald is en dat men eerst zelf betaalt. Het eigen risico geldt voor bijna alle zorg uit de basisverzekering, maar niet voor de zorg uit de aanvullende verzekering.
Heeft u zorg nodig waarvoor het eigen risico én de eigen bijdrage geldt? Dan betaalt u altijd de eigen bijdrage bovenop het eigen risico.
Bij Villandry komen de kosten voor eigen bijdrage en het eigen risico voor vergoeding in aanmerking.
Hoeveel foto’s kan ik uploaden?
U kunt via Mijn Villandry maximaal 20 documenten per declaratie uploaden. De documenten mogen niet groter zijn dan 5 MB per stuk.
Wat is een beschikking?
Een beschikking is een document van de zorgverzekeraar of andere instantie (bijvoorbeeld gemeente), waarin wordt aangegeven welk deel van de kosten door hen wordt vergoed en welk deel niet. Dat document is voor Villandry nodig, om te kunnen bepalen of u recht heeft op een vergoeding van Villandry.
Wat moet ik insturen?
Stuur de originele nota’s op naam in. Stuur ook altijd de beschikking van de zorgverzekeraar of andere instantie (bijvoorbeeld gemeente) in, waarin wordt aangegeven welk deel van de kosten door hen wordt vergoed en welk deel niet. Indien de zorgverzekeraar niets vergoed, stuurt u dan ook daarvan een bewijs mee. In sommige gevallen is ook een medische indicatie noodzakelijk. Dit kunt u terugvinden in de vergoedingenlijst.
Voor wie kan ik declareren?
Als u lid bent van Villandry kunt u zorgkosten declareren voor uzelf, voor uw partner en voor uw inwonende kinderen tot 18 jaar.
Wat kan ik declareren?
Bij vergoedingen kunt u precies zien welke kosten bij Villandry voor vergoeding in aanmerking komen en onder welke voorwaarden u kosten kunt declareren.
Bekijk dan eerst de lijst met onze veelgestelde vragen. Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen die klanten zoals jij hebben gesteld. Staat je vraag er niet tussen? Zoek dan eens binnen onze kennisbank.